Ateliere de dezvoltare personală ( emoţională, cognitivă şi socială ) prin tehnici creative

În societatea modernă este esenţială încrederea în sine pentru reuşita în diferite paliere ale vieţii ( viaţa personală, profesională, socială etc) .

Imaginea şi stima de sine, ncrederea în forţele proprii, contribuie la adaptarea adecvată la cerinţele vieţii şi ale societăţii.
O persoană se dezvoltă permanent de- a lungul vieţii, iar această dezvoltare este esenţială în decursul primilor 7 ani. De felul în care se dezvoltă şi creşte copilul, depinde devenirea sa ca şi adult.

lalele

Orice părinte este preocupat de creşterea şi dezvoltarea armonioasă a copilului său şi atitudinea sa faţă de copil, influenţează stima de sine, încrederea şi imaginea de sine.
Dacă se asigură copilului un mediu propice dezvoltării, un mediu în care să se simtă în siguranţă, acceptat aşa cum este şi să fie înţeles empatic, acesta va atinge potenţialul său maxim.
Tocmai de aceea, preocuparea noastră, este de a asigura acest mediu care să-i ofere siguranţă, stabilitate, respect şi empatie, care să-l ajute să se dezvolte armonios, mediul în care resursele sale interioare să fie activate şi potenţate.

20140301_123055

Tehnicile creative asigură persoanei acea libertate de exprimare, şi de explorare, de eliberare emoţională, ajută persoana să gândească creativ, să fie flexibilă, fără inhibiţii.

Copii experimentează prin joc, posibilităţile de a fi ei înşişi, de a-i înţelege pe ceilalţi, cooperează, şi-şi depăşesc blocajele care-i împiedică să fie creativi.
În cadrul acestor ateliere sunt utilizate tehnici din art terapie, dramaterapie şi terapie prin joc: pictură, desen, modelaj, colaj, exerciţii de imaginaţie dirijată, marionete, teatru, muzică, dans, utilizarea sunetelor, poveşti, maşti, ritualuri etc

10097_4113289366492_1447433756_n

Beneficii pentru copii:

1. Îmbunătăţirea stimei de sine
2. Crearea unei imaginii de sine pozitive
3. Recunoaşterea sentimentelor
4. Exersarea şi dezvoltarea abilităţilor sociale şi emoţionale cu copiii care au dificultăţi cognitive, de comunicare şi de relaţionare etc
5. Dobândirea încrederii în forţele proprii
6. Mobilizarea resurselor interioare pentru adaptarea la situaţii noi
7. Dezvoltarea spontaneităţii
8. Dezvoltarea creativităţii
9. Găsirea de soluţii la problemele personale
10. Îmbunătăţirea abilităţilor din sfera emoţională, verbală şi cognitivă

400434_3244855856197_1059820489_n485875_3244862536364_1229177686_n

Centrul de Psihoterapie si Dezvoltare Personala – Laura Ciocoiu, va organiza in perioada 30 mai- 2 iunie, in cadrul targului KIDEX, destinat copiilor intre 0- 5 ani si parintilor acestora, ateliere ( sesiuni) de dezvoltare personala prin arta, joc si drama, pentru copii. ( Ne gasiti la ROMEXPO, pavilion A, stand 6.) 

Pentru o gestionare eficienta a timpului si a activitatilor cu copiii, persoanele interesate isi pot inscrie copilasii, la adresa de mail: laura@consiliere-psihoterapie.ro

Va asteptam cu drag!

*******************

Share This