Activitatile organizate in cadrul acestor ateliere favorizeaza autocunoasterea, contribuie la dezvoltarea personalitatii copiilor si la dezvoltarea unei imagini de sine pozitive.
Activitatile, care au la baza tehnici din art terapie, terapie prin joc si dramaterapie, favorizeaza dezvoltarea gandirii si comunicarii, stimuleaza creativitatea si spontaneitatea, dezvolta abilitatile de relationare ale copiilor.
Intr-un mediu pozitiv si intr-un spatiu securizant, copiii isi exerseaza abilitatile sociale si emotionale. Grupul ofera cadrul in care copiii isi vor mobiliza resursele personale pentru adaptarea la situatii noi. Avand suportul terapeutului si al grupului, copiii vor invata sa aiba incredere in ei si sa-si asume responsabilitatea faptelor lor.
In cadrul acestor ateliere copiii vor lucra in mod creativ, punandu-se accent pe valorizare si acceptare pozitiva neconditionata.
Foto Copyright@ Laura- Simona Ciocoiu
Aceste ateliere sunt concepute ca ateliere de dezvoltare personala pentru copii si pot fi vazute si ca o alternativa la locurile de joaca din mall, unde copiii sunt lasati sa se joace haotic, dezorganizat, uneori agresiv, fara ca aceasta forma de joc sa contribuie la dezvoltarea lor afectiva, cognitiva, sociala.
Tehnici de lucru
Activitatile concepute in cadrul acestor programe de dezvoltare personala pentru copii utilizeaza tehnici din art terapie, terapie prin joc si dramaterapie. Astfel, in cadrul acestor ateliere se va lucra pe corporalitate, proiectie si rol ( activitati de joc prin miscare, imitatie, utilizarea muzicii, a sunetelor, dansului, crearea de povesti si punerea lor in scena, jocul cu marionete, pictura, desen, modelaj, colaj, utilizarea mastilor etc )
Foto Copyright@ Laura- Simona Ciocoiu
Beneficii pentru copii
1. Imbunatatirea stimei de sine
2. Crearea unei imaginii de sine pozitive
3. Recunoasterea sentimentelor
4. Exersarea si dezvoltarea abilitatilor sociale si emotionale ( in mod special pentru copiii care au dificultati cognitive, de comunicare si de relationare etc)
5. Dobandirea increderii in fortele proprii
6. Mobilizarea resurselor interioare pentru adaptarea la situatii noi
7. Dezvoltarea spontaneitatii
8. Dezvoltarea creativitatii
9. Gasirea de solutii la problemele personale
10. Imbunatatirea abilitatilor din sfera emotionala, verbala si cognitiva
Foto Copyright@ Laura- Simona Ciocoiu
Detalii organizatorice
Frecventa intalnirilor- 1 intalnire pe saptamana
Numar de intalniri: 10
Costuri: 100 lei/ sedinta ( pentru gradinite, scoli, afterschool etc- preturile se negociaza)
Durata fiecarei intalniri – 60- 90 de minute
Nr. de participanti in grup – 6 – 10 copii, pe grupe de varsta ( 2- 5 ani, 5-7 ani, 7- 10 ani, 10- 12 ani etc)
Pentru inscrieri si informatii suplimentare aveti la dispozitie urmatoarele date de contact:
Laura- Simona Ciocoiu,
psiholog- psihoterapeut- logoped
Tel 0723 366 515
laura@consiliere-psihoterapie.ro
Copyright © Laura- Simona Ciocoiu